Usein kysytyt kysymykset


Mikä tekee Laskumaatista muita kätevämmän ja helppokäyttöisemmän?
Selainpohjaisen järjestelmän ansiosta laskutus onnistuu nopeasti missä ja milloin vain, jopa langattomasti. Laskutuksen hallinnointi on Laskumaatilla hyvin selkeää. Yrityskohtaisten asetusten lisäksi järjestelmässä voidaan tehdä muutoksia myös asiakaskohtaisiin tietoihin, jos halutaan esimerkiksi poiketa normaaleista maksuehdoista tai perintätoimista. Enää ei myöskään tarvitse kahlata läpi erillisiä raportteja, sillä yhdellä kirjautumisella saa kerralla tarkistettua esimerkiksi myynnit ja maksusuoritukset. Järjestelmään voi liittää vanhan asiakasrekisterin sekä monipankkimoduulin, jolloin pystytään samalla kirjautumisella hallinnoimaan myös pankkiliikennettä. Järjestelmä mahdollistaa automaattisen tiliöinnin, ja laskupäiväkirjan ja avoimet laskut voi toimittaa kätevästi yhtenä tositteena kuukauden vaihteessa tilitoimistoon.

Onko Laskumaatti suomalainen ohjelmisto?
Kyllä on, olemme suomalainen yritys ja kaikki toimintomme ja tuotekehityksemme on Suomessa.

Toimiiko Laskumaatti tabletilla?
Laskumaatti on täysin selainpohjainen ohjelma ja toimii yleisimmillä tableteilla ja selaimilla.

Vaatiiko Laskumaatin käyttö kouluttautumista?
Laskumaattiin on kehitetty mahdollisimman selkeä ja yksinkertainen, mutta toimiva käyttöliittymä. Järjestelmän käytön opettelu on siis hyvin helppoa ja nopeaa. Lisäksi järjestelmä sisältää kattavan käyttöohjeen. Koulutamme kyllä asiakkaamme tarvittaessa järjestelmän käyttöön.

Sopiiko Laskumaatti juuri minun yritykselleni?
Laskumaatti sopii kaiken kokoisille yrityksille huolimatta siitä, millaisia palveluja tai kuinka monta tuotetta yritys tuottaa ja myy. Laskumaatti myös laajenee kasvaviin tarpeisiin liiketoiminnan kehittyessä.

Ketkä voivat olla Laskumaatin käyttäjinä?
Käyttäjinä oman henkilöstön lisäksi voivat olla myös esimerkiksi tilitoimiston käyttäjät. Tilitoimiston käyttöön on Laskumaatista saatavana tilitoimistoversio.

Mitä Laskumaatin käyttö vaatii?
Laskumaatti toimii suoraan selaimen kautta miltä tietokoneelta tahansa, jossa on Internet-yhteys ja selainohjelma. Mitään hankalia ohjelmistoasennuksia ja ohjelmistopäivityksiä ei tarvita. Lisäksi järjestelmä toimii keskitetysti, jolloin jokaista työasemaa varten ei myöskään vaadita erillisiä ohjelmistolisenssejä.

Onko Laskumaatin käyttö turvallista?
Laskumaatissa kaikki tiedot ovat tallessa turvallisilla varmennetuilla palvelimillamme, jotka varmuuskopioidaan päivittäin. Lisäksi kaikki yhteydet on suojattu SSL-suojauksella, jolloin kaikki tiedot ovat turvassa ulkopuolisilta.

Aiheutuuko Laskumaatin käytöstä mitään lisämaksuja?
Toimimme avaimet käteen –periaatteella. Kaikki Laskumaatin perusominaisuudet kuuluvat hintaan, eli lisäkustannuksia ei järjestelmän käytöstä tule, kunhan käyttäjällä on käytössä Internet-yhteydellä ja –selaimella varustettu tietokone.

Voiko Laskumaattia muokata erilaisiin tarpeisiin?
Kyllä, laskutusjärjestelmä on räätälöitävissä asiakkaan tarpeiden mukaan. Huomioimme esimerkiksi maakohtaiset erot laskutuksessa ja järjestelmään on myös käännettävissä eri kielille. Myös laskupohjat voidaan tarvittaessa muokata yrityksen tarpeita vastaavaksi.

Mikä on SEPA-tilisiirto?
SEPA-tilisiirrolla voidaan maksaa euromääräisiä maksuja yhtenäisellä euromaksualueella. SEPA- tilisiirron myötä maksut kulkevat rajojen yli pankkitililtä toiselle koko SEPA-alueella samalla tavalla ja samalla nopeudella. Muutos merkitsee sitä, että elektroninen maksaminen euroalueella on helpompaa. SEPA-tilisiirto toimitetaan perille maksun saajan kansainvälisen tilinumeron IBANin (International Bank Account Number) ja saajan pankin yksilöivän BIC-koodin (Bank Identifier Code) perusteella.

Tukeeko Laskumaatti kansainvälistä SEPA laskupohjaa?
Kyllä, Laskumaatissa SEPA-kv laskupohjan voi ottaa käyttöön joko yritys-, asiakas- tai laskukohtaisesti. Lisäksi Laskuamaatin laskupohjissa on valittavana SEPA-KV-peruslasku, johon tulostuu kansainvälinen RF-viite ja viivakoodi.

Onnistuuko Laskumaatilla Finvoice-verkkolaskutus?
Kyllä. Finvoice on suomalaisten pankkien määrittelemä yleisesti käytössä oleva verkkolaskun esitystapa. Sen avulla on helppo korvata paperinen lasku, koska verkkolasku voidaan toimittaa saajalle pankkien kautta kuten maksutkin. Finvoicen käyttö soveltuu yhtä hyvin yritysten kuin kuluttaja-asiakkaiden laskutukseen. Kuluttaja-asiakkaan Finvoice-verkkolaskusta käytetään nimeä eLasku. Kun kuluttaja-asiakas valitsee eLaskuvaihtoehdon, saa hän laskun sähköisenä suoraan verkkopankkiinsa. Laskuttaja saa säästöjä laskujen tulostus-, postitus- ja materiaalikuluissa sekä tuo lisäarvoa asiakassuhteeseensa.

Miten Finvoice toimii laskuttajalla?
Laskumaatti tarjoaa teknisen mahdollisuuden Finvoice-verkkolaskutukseen. Laskuttaja tekee pankin tai jonkin muun laskuoperaattorin kanssa sopimuksen Finvoice-verkkolaskujen välittämisestä. Laskun vastaanottaja ilmoittaa laskuttajalle verkkolaskuosoitteensa, jolloin laskuttaja tekee kyseiselle asiakkaalle Laskumaatilla Finvoice-verkkolaskun. Laskuttaja lähettää laskun joko pankin kautta (pankkiyhteysohjelman avulla) tai aineistonhoitajan välityksellä. Saapuneen suorituksen (viitemaksu) seuranta tapahtuu samalla tavalla kuin ennenkin.

Onnistuuko Laskumaatilla kuluttajien eLaskutus?
Kyllä. Korvaa paperiset laskut eLaskulla, säästät aikaa ja vältät kirjoitusvirheitä. eLasku on sähköinen lasku, joka on syntynyt pankkien yhteistyön tuloksena. Kuluttaja vastaanottaa eLaskun omaan verkkopankkiinsa. eLaskun etuihin kuuluvat turvallisuus, edullisuus ja helppokäyttöisyys.

Miten eLasku toimii laskuttajalla?
eLaskutuksen käyttöönotto edellyttää, että laskuttaja tekee pankin kanssa sopimuksen eLaskujen toimittamisesta ja ilmoittautuu eLaskua tarjoavaksi palveluntarjoajaksi. Palveluntarjoajaksi ilmoittautuminen tapahtuu tekemällä Laskumaatista pankkiin Laskuttajailmoitus. Kun laskuttajailmoitus on tehty, voivat kuluttaja-asiakkaat tehdä omassa verkkopankissaan eLaskusopimuksia. Pankki lähettää vastaanottoilmoituksen laskuttajalle Laskumaattiin sähköisessä muodossa.

Voiko Laskumaatilla lähettää sähköpostilaskuja?
Kyllä voi. Laskumaatilla voidaan lähettää laskuja myös sähköpostitse pdf-muodossa. Sähköpostilasku on hyvä vaihtoehto perinteisen paperilaskun tilalle. Sähköpostilasku on perillä paperilaskua nopeammin. Sähköpostilaskun lähettäminen edellyttää, että asiakkaan perustietoihin on tallennettu sähköpostiosoite johon lasku lähetetään ja laskutustavaksi on määritelty sähköpostilasku. Sähköpostilaskun otsikko ja sähköpostin saateteksti voidaan määritellä yrityksen asetuksissa.

Voiko Laskumaattiin tuoda tietoja muista järjestelmistä?
Laskumaattiin voidaan tuoda laskuaineistoja useista eri järjestelmistä kuten varaus-ja verkkokauppajärjestelmistä, tilaustenhallintajärjestelmästä, HitCall -soittojärjestelmästä ja rahoitusalan järjestelmistä.

Voiko Laskumaatista viedä tietoja muihin järjestelmiin?
Laskumaatista voidaan vielä lasku- ja suoritustietoja ulkoisiin järjetelmiin kuten tilitoimiston järjestelmiin, perintätoimistoon ja laskukuvat voidaan näyttää vaikkapa verkkokaupassa tai varausjärjestelmässä. Lisäksi suoritustiedot voidaan viedä varaus- ja verkkokauppajärjestelmään ja tilaustenhallintajärjestelmään. 

Etkö löytänyt etsimääsi tietoa?  Kysy, kerromme mielellämme lisää!

Tarjouspyyntölomakkeeseen