Lisäpalvelut Laskumaattiin


Laskumaattiin on saatavilla seuraavat lisäpalvelut tehostamaan laskutukseen ja reskontranhoitoon liittyviä rutiineja. Pyydä tarjous tai lisätietoja Laskumaatin lisäpalveluista sähköpostilla: myynti@nettitieto.fi

Monipankki-pankkiyhteysmoduuli

Monipankki-moduulilla hoidetaan Laskumaatin ja pankin välinen tiedonsiirto helposti ja turvallisesti ilman erillistä pankkiyhteysohjelmaa tai kirjautumista verkkopankkiin. Moduulin avulla esimerkiksi viiteaineistot saadaan noudettua pankista parilla hiiren klikkauksella tai jopa täysin automaattisesti. Lisäksi verkkolaskujen lähetys ja verkkolaskupalautteen noutaminen onnistuu helposti. Pankkiaineistot siirretään tehokkaasti ja turvallisesti yrityksen ja pankin välillä Web Services -kanavaa käyttäen. Tietoturvallisuus varmistetaan SSL-salauksella.

SMS-muistutukset

Tekstiviesti on edullinen tapa lähettää asiakkaalle maksumuistutus myöhässä olevasta laskusta. Tekstiviesti tavoittaa myös asiakkaan jos paperilasku on mennyt väärään osoitteeseen tai sähköpostilasku on hukkunut roskapostien joukkoon. SMS-muistutukset on mahdollista automatisoida lähtemään haluamassasi vaiheessa esimerkiksi heti muutama päivä eräpäivän jälkeen tai ennenkuin lasku siirtyy perintään.

Laskutuksen ja reskontran automatisointi

Joskus yrittäjä haluaa tehdä kaiken käsipelillä, jolloin esimerkiksi asiakkaiden maksukäyttäytymisestä ja reskontran tilanteesta jää muistiin jonkinlainen kokonaiskuva. Manuaalinen työ on kuitenkin hidasta ja tähän kuluu kuukausitasolla helposti huomattavan suuri aika, mikä on pois liiketoiminnan kehittämisestä tai yrittäjän vapaa-ajasta. Automatisoimalla haluttuja laskutustapahtumia, voit käyttää aikasi tehokkaammin.

Kuukausilaskumoduulin (sisältyy Pro-versioon) tai rajapinnan kautta muodostuneet laskut voidaan lähettää automaattisesti asiakkaille joko verkkolaskuna, sähköpostilla tai paperisena. Riittää kun laskutusperusteet on ajantasalla tai laskuaineisto saadaan suoraan esim. myynti- tai verkkokauppajärjestelmästä.

Mikäli käytössäsi on Monipankkimoduuli, voidaan viitteet noutaa pankista automaattisesti ja kohdistaa ne suoraan avoimiin laskuihin. Tämän seurauksena reskontra on ajantasalla ilman käsityötä ja myös muistutukset voidaan lähettää automaattisesti. Riittää kun esimerkiksi kerran viikossa tarkistaa viitteettömät tai muuten poikkeukselliset suoritukset, joita nykyisin on varsin vähän jos laskuilla on viivakoodit käytössä.

Lainamoduuli

Laskumaatin lainamoduuli voidaan liittää osaksi rahoitusyhtiön lainaprosessien hallintaa, jonka avulla automatisoidaan lainapäätöksen tekemiseen liittyviä prosesseja kokonaan tai osittain.

Rahoitusyhtiöille suunnattu järjestelmä toimii lainahakemusten käsittelyn ja maksukyvyn analysoinnin lisäksi lainojen hallinnan ratkaisuna, sekä asiakkaan Online – palveluna.

Hyväksyttyjen ja ulosmaksettujen lainojen reskontra voidaan hoitaa lainareskontraa tukevalla Laskumaatin lainamoduulilla, joka sisältää laskutus- ja myyntireskontra- sekä monipankkimoduulin.

Lainahakemuksen maksatuksen jälkeen laina – ja asiakastiedot siirtyvät reaaliaikaisesti lainamoduuliin, josta lähetetään asiakkaalle automaattisesti kuukausittain lainasopimuksen mukainen lasku ja seurataan maksukäyttäytymistä. Erääntyneistä laskuista muodostetaan maksuhuomautukset ja tarvittaessa erääntyneet laskut siirretään perintätoimistolle.

Lainaprosessit ja lainamoduuli ovat räätälöitävissä asiakaskohtaisesti avaimet käteen toimituksena. Asiakkaan tarpeet kartoittamalla löydämme ratkaisun, joka kustannustehokkaammin ja täsmällisemmin soveltuu asiakkaan tarpeisiin.